Hoe werkt het?

Algemeen is bekend dat zuurstof zorgt voor de oxidatie van wijn waardoor de wijsmaak snel achteruit gaat (oa. zuurder wordt). Om het proces van oxidatie te voorkomen maakt Oxxi WineProtector gebruik van het edelgas argon. De eigenschap van argon is dat dit zwaarder is dan zuurstof en hierdoor zal argon in een wijnfles onder de aanwezige zuurstof uitzakken. Het vormt dan als het ware een beschermende deken tegen zuurstof en voorkomt dus de oxidatie van de wijn.

Argon maakt onderdeel uit van de samenstelling van lucht die u dagelijks inademt. Het is geurloos en smaakloos en argon beïnvloedt bij gebruik de smaak van de wijn niet en het bouquet blijft in zijn volle omvang behouden. Het is een techniek die al decennia lang wereldwijd door professionele wijnbedrijven wordt toegepast.

De Oxxi WineProtector is getest en goed bevonden door wijnprofessionals die er zeer enthousiast over zijn en er veelvuldig gebruik van maken. Zie ‘Experts’.

Gebruiksaanwijzing

Let op: Een volle fles voelt leeg aan !

STAP 1

Bevestigt het meegeleverde rietje in de spuitmond van de WineProtector.

STAP 2

Steek het rietje in de hals van de wijnfles en spray 2 maal kort.

STAP 3

De kurk of dop kan terug op de wijnfles zodat er geen stof of andere zaken in de fles komen. Uw wijn is weer optimaal beschermd!